6984846263 Αντιγόνης 18, Σχηματάρι, Βοιωτίας vaggelisthanasos89@gmail.com

 

 

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Αφοι Θανασού, Σχηματάρι, Βοιωτίας 

Η Κτηνοτροφική Μονάδα Εκτροφής Προβάτων Φυλής Χίου Αφοι Θανασού, που ιδρύθηκε το 2007, αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα στον χώρο της κτηνοτροφίας στο Σχηματάρι, Βοιωτίας. Από Το 2018 η μονάδα ασχολείτε αποκλειστικά με την εκτροφή προβάτων ράτσας Χίου. Η τοποθεσία των εγκαταστάσεών της συνεισφέρει στη διασφάλιση ενός ιδανικού περιβάλλοντος για την ευζωία και την υγεία του ποιμνίου.

Στο εσωτερικό της μονάδας, φροντίζονται 500 καθαρόαιμα πρόβατα φυλής Χίου, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη διασφάλιση της υγείας του κοπαδιού, τη γενετική βελτίωσή του, καθώς και την παραγωγή υγιών αρσενικών και θηλυκών ζώων υψηλής γενετικής αξίας.

Με συστηματική φροντίδα και εξειδικευμένες πρακτικές εκτροφής, η μονάδα αφιερώνεται στη διατήρηση και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών της φυλής Χίου. Με γνώμονα τη γενετική ποικιλομορφία και την προστασία της φυλής, η μονάδα συνεργάζεται με ειδικούς για την επίτευξη υψηλών προτύπων στην ποιότητα των ζώων.

Συνολικά, η μονάδα αποτελεί πρότυπο εξαιρετικής πρακτικής στον χώρο της εκτροφής προβάτων, συνδυάζοντας τη φροντίδα για την ευημερία των ζώων με την προσήλωση στη διατήρηση και τη βελτίωση της γενετικής ποιότητας της φυλής Χίου.

 

 

 

 

 

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

και η κύρια προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός υγιούς κοπαδιού, αποτελούμενου από καθαρόαιμα ζώα με υψηλή παραγωγικότητα στο γάλα. Με τη βοήθεια της γενετικής επιλογής, στοχεύουμε όχι μόνο στον διπλασιασμό του ζωικού μας κεφαλαίου, αλλά και στη δημιουργία ενός ποιοτικά υψηλού κοπαδιού με εξαιρετικές επιδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η επενδυτική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στην επιστημονική έρευνα και εξειδίκευση. Αυτή η προσέγγιση μας επιτρέπει να αποκτήσουμε γενετικό υλικό υψηλής ποιότητας, το οποίο προσφέρουμε στους επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Με αυτόν τον τρόπο, οι κτηνοτρόφοι έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα κοπάδια τους, αυξάνοντας τη γαλακτοπαραγωγή και, ως εκ τούτου, τα οικονομικά τους οφέλη.

 
 
 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε και να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχετε.
Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας!